Lige som jeg troede at vi skulle til at lukke haven ned, kom der lige pludselig et projekt mere ind fra højre. Vores læhegn der vender mod sydvest, har længe trængt til en lille opdatering og det blev så lige nu på falde rebet…

I yderste række mod sydvest har vi haft en række med almindelig bjergfyr til at stå. De har mindst 15 år på bagen. De er med årene ikke blevet “vedligeholdt” og dette har medført at de er blevet høje og ranglet, korte sagt er de ikke nogen fryd for øjet længere. Nogle vil måske være hurtige til, at sige at bjergfyr ikke skal vedligeholdes og det er jeg også delvis enig i. Men da jeg gerne vil have nogle tætte træer, som kan være med at lukke haven lidt og delvis også give læ, er de nød til at have en hjælpende hånd.

Man er nød til at “knække” lysene på træerne, for at lave en mere tæt planter der ikke bare stikker af i højden. Da jeg har et læhegn der strækker sig ud på 300 meter, har fravalgt dette arbejde for at få flotte planter, da jeg simpelthen ikke har tiden til det.

Så nu er de revet op og vi skal have plantet noget nyt der…

IMG_5638  IMG_5639

IMG_5641  IMG_5642

IMG_5730 IMG_5731

Planen er pt. at vi nok sætter en række almindelig bøg mere, så vi supplere den række bøg der allerede i forvejen stod lige bag ved bjergfyrene. Dertil tilføjer vi nogle buer for at give det lidt mere “liv” og i buer diskutere jeg lige i øjeblikket med mig selv hvad jeg skal plante. Dog er jeg nået frem til at det ikke bliver noget der er stedsegrønt  – det vil sige grønt hele året. Måske kunne det være noget som surbær eller paradis æble, som er to robuste planter der kan klare vinden fra vest og når der bliver saltet om vinter. Det kunne også være nogle stauder, som forsvinder hen i vintertiden. Her tænker jeg lidt på  Geranium, som er en robust planter der breder sig.

IMG_5741  IMG_5744

IMG_5740

Så er det hele gjort klar til beplantning, men tror nu alligevel vi lader det vente til efter jul. Så der er allerede det første projekt klar til foråret!