Sommer buketter, der er ikke noget bedre end at gå og plukke ind af alle dronningerne fra haven! Der er hele tiden nye kombinationer at sammensætte og jo mere man leger, jo sjovere bliver det. Se med her og bliv klogere på, hvordan du får dine blomster til at holde længere…

 

Mine dronninger

Denne her buket er lavet af gul kongelys, hestemynte, bronze fennikel, hjortetrøst, prydgræs og blade fra aronia, samt rød bøg. Jeg forsøger altid at binde dem med et lidt løst look, da det passer bedst til mit temperament. Jeg har altid en spand eller krukke med rundt med vand, når jeg samler ind til en buket, for at sikre mig de ikke tørre ind. Har jeg skullet lave mange buketter, har jeg haft trillebør fyldt med spande, for at kunne plukke det hele af en omgang.

Tips til havebuketten

Der er flere små tips, du kan benytte dig af for at få dine sommer buketter til at  holde liiidt længere i vasen.

Snit

Når du har plukket de godter fra haven der skal danne rammen om din sommer buket, skal du huske at fjerne alle de nederste blade (alt det der skal i vandet) herefter laver man et skråsnit på stænglen på ca. 2 cm. Når man laver dette snit er det nemmere for blomsten at trække vand op og der er et lille huske råd, jo mere træagtig (hårdere) stænglen er jo længere snit bør man lave.

   

Vandet

Det er en rigtig god ide, at skifte vand hverdag ved de afskårne blomster, da der lynhurtigt kommer baktier i vand og dette er med til at fremskynde råd. Så kærlighed hver dag til dine dronninger fra haven.  Når du skifter vandet kan det også være en god ide at lave et nyt snit i stænglen, som de atter kan trække nyt vand op fra.

Der er også lidt forskel for om det skal bruge koldt eller varmt (lunket) vand. Har blomsterne urteagtige stilk, dette kan være fresia, løgplanter som tulipaner og påskeliljer, trives de bedst i koldt vand. Mere hårde/træagtige stilke, vil derimod trives bedst i varmt/lunket vand. Dette kan være blomster som roser, hortensia og syrener.

Har man fået lavet en smuk buket der er lidt af en blandet landhandel fra haven af , så fortvivl ikke. Så vil man oftest sætte blomsterne i lunket vand eller det som hoved blomsten har bedst af.

 

Opskrift på holdbarhedsmiddel til sommerens buketter

Du blander sukker og citronsyre, det kommes i glasset med et tætsluttende låg. Nemmere bliver det ikke…

– Når du bruger blandingen skal du bruge 2 strøgne teskefulde til ca. 0,5 liter vand.

  • 250 gram sukker
  • 2, 5 tsk. citronsyre
  • 1 stk. beholder – evt. et lækkert syltetøjsglas