Den 6. september begav jeg mig af sted med en efterårsbuket fra min egen have under armen, til et rigtigt hyggeligt høstmarked arrangerede af Vestjyllands Højskole. Jeg skulle repræsenterer Praktisk Økologi sammen med to andre herlige piger fra Praktisk Økologi og som det kan ses var vejret perfekt til at opleve den relative store have ved skolen.

IMG_1972  IMG_1971

Udover vores fine stand fra Praktisk Økologi, hvor det var muligt at erhverve gode råd, tips og ideer om have, samt samle lidt magasiner ind til evt. næste år planlægning af haven. Der var også besøg af en længere række af andre haverelateret stande, hvor man kunne få en snak eller lære nye ting om havens dyr. Der var rig mulighed for at få mere viden om alt fra bier, svampe, sommerfugle til havens fugle. Dertil kommer også flere guidet rundtur i haven med mulighed for at tage frø og stiklinger af havens planter, hvilket bestemt var et hit!

Det er en have der rummer mange detaljer og man kan nemt blive inspireret af de mange planter og indretninger i haven. For eksempel blev jeg lidt pjattet med denne kombineret løsning, af et kvashegn og opbevaring af løg, der ligger til tørrer. Jeg har jo igennem længere tid ville have et kvashegn i haven i det vestjyske og måske dette kunne være løsningen, som et led i mit eget lille projekt “mere liv i haven”. Et projekt som der pt. også køre lige nu i Praktisk Økologi – læs evt. mere her Mere liv i haven

IMG_1980  IMG_1981

Der var også andre træløsninger til haven med børn, søde og dekorative!

IMG_1989  IMG_1990

Jeg har henover sommeren, leget med en ide om at skulle have humle i haven, en plante der er utrolig smuk med dens lime grønne frugter, men også en planter der kan være svær at styre… I haven her vokser den i blandt køkkenhave afgrøder, som en smuk overstander.

IMG_1974  IMG_1975

Jeg blev også inspireret til at muligvis inddrage andre planter i haven i det vestjyske, dette kunne blandt andet være den smukke bjergspinat eller lægestokrosen, som strålede om kap i haven. Og så må man jo ikke glemme den evige intense farve af de violette kålplanter!

IMG_1978  IMG_1982  IMG_1977

Så mangler man haveinspiration, kan stedet varmt anbefales… For flere informationer om stedet følg dette link Vestjyllands Højskole