Så kom der post fra England, det vil sige for ca. omkring en god uges tid siden kom der roser hjem fra England. Men på grund af hacker angreb på min blog, er jeg først lige klar igen nu, Dejligt! Jeg har manglet, at skrive om det er sker i haven lige nu og der sker en del på trods af årstiden…

Men tilbage til det, det handler om, de nye divaer er klar i haven i det vestjyske. Først på sommeren bestilte jeg roser hjem fra England, nogle skulle stå og pryde i bede mens andre er ind købte til at stå i krukker.

IMG_5707  IMG_5709

I den seneste tid har jeg arbejdet meget med det nye bed i haven og til dette bed har jeg købt ‘Chloe’ og Munstead Wood’ hjem.

Chloe  MUNSTEAD WOOD

Til mit gule og lilla bed kommer ‘Ebb Tide’ til at pryde, den glæder mig virkelig til at se i blomst.

Ebb Tide

To af de hjem kommende sorter har jeg pt. valgt, at sætte i krukker og indtil videre er det ‘Audrey Wilcox’ og ‘Abracadabra’

Audrey Wilcox  1377619034ABRACADABRA-BEST

Når jeg planter roser er jeg ikke så hellig omkring min arbejdsgang, men en ting må jeg dog sige jeg kommer altid lidt ler med i mit plantehul, da min jord er meget sandet og kan derfor ikke tilbage holde vand og dermed heller ikke næringsstoffer og dette hjælper leret med.

En anden ting er, at jeg gerne planter mine roser med okulations øjet mindst 10 cm. under jorden og gerne 15 cm. Da dette punkt på rosen er det “svageste led” om man så må sige. Er dette punkt blottet i vintertiden for on og off frost er det hård kost for rosen og dette kan godt være med til at svække rosen i sådan en grad, at den står af.

IMG_5712 IMG_5711