Efter en længere pause er jeg tilbage i stor stil, imellem tiden er der både blevet holdt ferie i det varme Frankrig og mange milepæle er blevet sat, er allerede i gang med at arbejde på næste sæson, hvor der kommer til at ske meget…! Så derfor beklager jeg mit fravær.

Under vores ferie holdte vi også et par stop ved et par planteskoler i Frankrig og så besøgte jeg også en gammel kending i Tyskland. Jeg havde glædet mig til at besøge planteskoler i Frankrig, da jeg ikke før har været på planteskoler her.

Det første planteskole var på “Garden discount”, her var forventningerne måske ikke så store da jeg så navnet “discount”… men kigge måtte jeg!

IMG_1188  IMG_1181

IMG_1185 IMG_1186

IMG_1183

Jeg var da heller ikke særligt imponeret over stedet… Der var flere indendørsplanter end udeplanter, så allerede her var min interesse dalet. Det var et rodet indtryk man fik af stedet og der var ikke nogen sorter, jeg ikke kendte af stauder… ØV!

Senere kom vi forbi en anden planteskole, en der havde mere fokus på udendørsplanter… HURRA! – Dog må jeg sige at jeg synes det er meget ærligt at mange planteskoler er delvis presset til at tage alle mulige og umulige, varer ind i deres planteskoler. Her tænker jeg på indendørs interiør og ikke mindst dyrfoder til kat, hund, kaniner og så videre…

Når jeg synes det er mega ærligt, er det forbi jeg synes fokusset bliver flytte væk fra det der burde være primær fokus punkt PLANTER. Mange vil måske sige at de stadigvæk har fokus på planter, men når hele planteskolens varesortiment indeholder mere tørvare i form af pyntepuder, dyrelegetøj, dyrefoder, vaser og alle mulige plastik dims dutter, synes jeg ikke det holder.

Men da jeg selv har en baggrund fra en planteskole ved jeg godt, hvorfor tingene forholder sig, som de gør… Men kan ikke lide ideen, når man flytter sig for langt væk fra kernen.

IMG_1205  IMG_1194

IMG_1199  IMG_1200

IMG_1201  IMG_1203

Billederne her er fra den næste planteskole, som hedder “Jardiland”, har var varesortimentet lidt af det samme med mange andre ting der måske ikke direkte har en forbindelse til planteområdet. Men idet mindste var der planter her! Godt nok få stauder, men mange buske og træer, dog virkede det meget rodet…

På vejen hjem fra Frankrig i Tyskland var vi lige et smut forbi “Garten Von Ehren” en større planteskole nær Hamburg. Selvom der også her sælges mere end hvad der “høre” hjemme i en planteskole, efter min mening. Er det som om der er en anden harmoni mellem tingene. Det bliver flettet sammen så må ikke så meget mærker at der også er fyldt med “andre ting” i planteskolen. Så det handler nok i højgrad også om at kunne mikse ting sammen!

IMG_1482  IMG_1488

IMG_1489  IMG_1485

IMG_1483  IMG_1495

Men haveblade kom der med hjem, både engelske, franske og tyske…! Og lidt stauder fra Garten von Ehren… Heldigvis!