Vent… der er jo ingen planter… Meeen det kommer der, jeg glæder mig til at invitere jer alle til at følge med i dette relativ store projekt jeg begyndte på sidste år og forsætter på henover denne sæson.

Men allerede nu glæder jeg mig som et lille barn til første del blomster i år. Bedet kommer til se således ud, når det er færdig, men det tager lige lidt tid. Bedet er det “spørgsmål tegn” formet på tegning. Beplantningen i bedet, kommer som overskriften siger til være romantisk, dette vil sige det er farverne rosa, pink og helt over i det mørke violet, samt hvid. Ved gangstierne kommer der på hver sin side takshække, som skal klippes skrå. Så de er højre ind imod vandet og lavere i den anden ende, som er ud imod græsplænen.

IMG_5394

I første del set fra venstre gravede jeg ud til i efteråret og huser pt. kejserbusk, Ærenpris ‘Pink Glow’, samt to sorter roser ‘Munstead Wood’ (billede 1) og ‘Chloe’ (billede 2), som jeg fik hjem fra England i efteråret fra Style Roses, som jeg glæder mig meget til at se blomstre.’Munstead Wood’ kender jeg fra min tid på planteskole, men ‘Chloe’ er ny for mig, måske er der noget af jer der kender den?

Munstead Wood  1350420192CHLOE-12-2

Jeg har lige som i det “gule bed”, benyttet mig meget af frø i denne sæson, som jeg virkelig håber jeg lykkes med… Ventetiden kan være lang… Frø jeg har sat er valmuer i flere forskellige sorter, så som ‘Black Swan’, Flemish Antique, samt hvid og pink sorter af jomfru i det grønne og kornblomster. Jeg har også forspiret Artiskok med et violet touch og flere årige hjertespand og meget mere… Glæder mig til at se det når det blomstre, samt vise jer hvordan det kommer til at se ud. Jeg ved billederne ikke ser ud af meget lige nu, men det kommer… det er jo det der med at vente, noget der ikke er min stærke side…

Billeder fra de sidste par dage…

Det romantiske bed  Det romantiske bed 6

Dette er fra første del af bedet, hvor jeg lige har flytte hvid digitalis over i bedet.

Det romantiske bed 8  Det romantiske bed 3

Den anden del af bedet er der nu sat af til og igen bruger jeg sand til at “kridte” bedet op med, ca. midt i bedet står der en vandgran, som der er en hel speciel historie til. Det var nemlig en jeg fik, da jeg var i lære som gartner. Træet var ikke særligt pænt og trængte virkelig til at komme ud af sin potte. Den havde heller ikke længere nogen top. Men i år har virkelig rettet sig og har sat ikke mindre end to nye toppe og mange nye sidegrene. I forhold til toppen,  har jeg valgt den pæneste ud og klippet den anden af, så de ikke begynder at “konkurrer” om at ville være top.