Nu er vi ved at være kommet på den anden side af nogle store dage der kræver ens opmærksomhed. Nu kan man atter med god samvittighed vende opmærksomhed lidt ud i haven. For det er nu man kan planlægge den kommende dahliasæson i haven.

Dahlia

Normalt ville jeg sige at jeg ikke køber nye knolde hvert år, men hvis sandheden skal frem ender jeg hvert år med at købe nogle nye. Det er ikke fordi jeg ikke graver mine dahlia op i det sene efterår. Måske glemmer jeg nogle enkelte hvert år.

Men det er hovedsageligt fordi jeg simpelthen ikke kan lade vær! Der er altid en “Must haves” der dukker op i et blad eller på Instagram, som også er et godt sted, at opstøve nye ideer eller som sagt “Must haves”.

Det er lige nu de fleste steder begynder at opdaterer deres salgslister og flere ligger allerede klar med, så skal vil man gerne have udvalget så er det nu det sker…

De overvintrende skønheder

Jeg har allerede en del der ligger i “Pit” i vores frostfri værksted. Jeg vil tro jeg har et sted imellem 40 – 50 forskellige sorter og så her jeg mindst 3 knolde af samme sort. Ja, jeg er lidt miljøskadet, hvad antallet angår. Det fungere bare bedst at når man planter et ulige antal. Det bliver pænest og så gerne en lidt større gruppe.

Farver og former

Der findes stort set alle farver inden for dahliaerne og da jeg godt kan lide at arbejde med farver, er mine beds farver heller ikke en tilfældighed. Der er alt fra det flamme bedet til det romantiske bed. Der findes også mange forskellige former af blomsten. Nogle er små andre så store som en middagstallerken, herudover kommer der også nogle der er mere kaktusligne heraf navnet.

Jeg har ikke sådan rigtig nogen favorit. Men har da en god slat pompom, men det er mest farverne jeg lader mig drage af. Dahliaerne kan placeres i haven sammen med de øvrige stauder og prydgræsser. Jeg har ingen rene dahliabede. Da jeg godt kan lide at sammensætte flere typer af planter og mange af dem supplerer hinanden godt i haven.

Ny darlinger

Er det jo nok ikke helt nødvendigt, meeen det kommer jo an på hvilke briller man har på… og det er jo altid rart med nye bekendtskaber ik’ ?

Jeg har tidligere købt dahlia både i udlandet og herhjemme. Det er altid rart at finde et sted med nogle man ikke finder på diverse planteskoler og supermarkeder, for den sagsskyld. Lige nu er jeg på jagt efter nye knolde og muligvis også nye spændende steder at købe dem. Så har du et sted du gerne deler med andre, så skriv gerne…

Læs evt. tidligere indlæg om dahliaer her…

Dahliasæsonen fra 2019

Dahlia på fuld udblæsning

Dahlia