I dag var jeg taget en tur til det idylliske Fyn, hvor der hersker en dejlig stemning af at være kommet på landet, hvor ro sænker sig og der er tid til en lille “plante snak”. Dog kunne jeg godt have ønsket mig lidt bedre vejr, men det må jeg have til gode, til en anden god gang.  Jeg havde udset mig et par stykker inden kørte hjemme fra som jeg, som minimum skulle have mig med hjemme.

Meeen som altid blev jeg forelsket i rigtig fin plante jeg ikke lige kendte, nemlig den fine Trifolium ‘Peachy Pink’. Den er heldigvis ikke afblomstret i nu, så se lige dette fine eksemplar.

I must have flowers, always and always. – sagde Claude Monet, engang og jeg kan kun sige, det holder også i dag.

Trifolium 'Peachy Pink'  Trifolium 'Peachy Pink' 1

De andre jeg måtte have med mig hjem til det vestjyske var disse her

Echinacea 'Mozzarella'  Selinum tenuifolium

Det er solhat – Echinacea ‘Mozzarella’ og Walisisk Seline – Selinum tenuifolium og neden under er det Indianermynte – Agastache ‘Summer Love’ og dertil kommer Kugletidsel Echinops sphaerocephalus Artic Glow, som desværre var afblomstret for nu, men jeg glæder mig allerede til næste sommer.

Agastache 'Summer Love'  Besøg ved Staudefeen 31.08.14 -5

Agastache ‘Summer Love’  og et samlet billede af mine nye venner…

Trods det dårlige fik jeg lige et par billeder af den skønne æbletræs allé og de store espalierede frugttræer. Jeg vil sige det er vær, at holde øje med, hvornår der næste gang er åben planteskole ved Staudefeen, der er mange skønheder at finde, man kan selvfølgelig også finde dem hjemme ved computeren, da salget primær køre over webshoppen. Men jeg ved at Staudefeen også er at finde næste weekend, når der skal holdes plantemarked i Den Geografiske Have i Kolding, så hold ekstra øje, vis du er til stauder.

Besøg ved Staudefeen 31.08.14 -1  Besøg ved Staudefeen 31.08.14 -3