I sidste uge var hele familien på udflugt til Fyn nærmer placering Egeskov Slot. Slottet der i 2012 fik den prestigefyldte European Garden Award for en af Europas bedste historiske haver og igen i 2013 kom Egeskov på CNN ‘s travel liste over verden 12 meste fantastiske haver.

Det er en have der har et stort og meget forskelligt plantevalg, der rummer mange elementer fra prydhave til nyttehave. Alt sammen skønt opdelt af stramme form klippet hække. Som også er ført videre til træerne og diverse buske.

IMG_4600  IMG_4618

IMG_4610  IMG_4613

Desværre var de skønne rosenbuer afblomstret, men lavendelen stod dog stadigvæk flot og prægtigt. Ligesom nogle af de store staudebede som her, hvor rølliken står med sine majestætiske  skærme af blomster op imod sommerfuglebuskene.

IMG_4612  IMG_4603

Som sagt havde jeg jo hele min familie med og er der noget der altid er et sikkert hit hos børn er det vand.

IMG_4620  IMG_4619

Det er en have med mange flotte anlagte bed, som høre til et hvert historisk renæssance slot.

IMG_4625

Dog vil jeg sige, at jeg havde glædet mig utroligt meget til, at besøge deres slotsgartneri. De driver som de eneste i Danmark et fungerende slotsgartneri. Meeen jeg må sige, jeg blev noget skuffet! Desværre tog jeg ikke noget billede, men ved deres indgang, stod der en lang række af roser, som bestemt havde set bedre dage. Inde i gartneriet, var der mange krydderurter som til dels så fine ud, men det var et meget rodet indtryk der møder en og på mange af planterne var det svært at se navne eller hvilken sort det var. Så som helheds udtryk synes jeg ikke det levede op til de forventninger man for når man læser deres annonce indslag. Men når det så er sagt havde vi en god tur alle sammen og haven er bestemt et besøg vær.