Mød Carina Bruun

Carina Bruun
Carina BruunBlogger om Haven i det vestjyske
Jeg har lige siden min barndom været interesseret i haven og alt hvad den har at byde på. Men det er først her senere i mit voksen liv, at jeg har fundet ud af at bruge det til noget.

Jeg påbegyndte i 2010 min gartner uddannelse, som har beriget mig meget med alt inde for det grønne fag. I sommeren 2014 kunne jeg så kalde mig fagudlært gartner, et uddannelses forløb som har været spændende og har været med til at få min store interesse for udelivet og alt hvad der er forbundet med have til at blomstre.

Det er svært for mig, at trække nogle specifikke områder ud, som jeg særligt koncentrer mig om. Jeg er ofte en kvinde med mange jern i ilden, hvilket ikke altid er en fordel… Men jeg er meget interesseret i udformninger af haver, det vil sige havearkitektur. Jeg kan utroligt godt lide haver der giver mening eller som er gennem tænkt. Det vil sige, at haven er tilrette lagt efter brugeren af haven. Ydermere kan jeg godt lide, at der igennem de senere år er blevet skabt mere fokus på biodiversitet i haverne. Til sidste må jeg jo også nok erkende, at jeg hører til kategorien af plantenørder.

Jeg vil i dette forum holde mine læser, opdateret med, hvad jeg laver i min egen have, dertil vil jeg krydder det med haveoplevelser fra indland så vel som udland. Og jeg svarer gerne på spørgsmål omkring have og deler ud af min erfaring. Jeg har valgt at starte min blog, da jeg gerne vil udbrede interessen for havelivet og være med til at skabe et positivt billede af havelivet, det ikke behøves at være besværligt, alle kan få en oase af en have, hvor man kan slappe af i og nyde udelivet…

Dertil vil jeg gerne del ud af min viden og være i dialog med andre haveinteresseret,  bare fordi man er faguddannet betyder det bestemt ikke at man er færdig med at lære tvært i mod…  Så derfor skal denne blog være et forum, hvor alle kan byde ind og snakke med uanset baggrund…

Ønsker du at kontakte mig, kan det ske på mail cba3011@gmail.com

Lidt mere om Carina

2018 – Læser Have design ved The English Gardening School i Chelsea – London

2010 – 2013 Beder gartnerskole  – JU (Jordbrugets uddannelsescenter Århus

2019 Maj –  Gartner ved Herborg Planteskole

2018 Jan. – 2019 Maj  Ferierådgiver Esmark Feriehusudlejning i Søndervig.

2016 Jan. – 2017 Dec.   Kontorassistent/Rengøringskoordinator hos DanWest feriehusudlejning

2015 –  til nu  Freelance gartner ved Billighave, hvor opgaverne bl.a. ligger indenfor havetegning, rådgivning og diverse gartner opgaver.

2013 – til nu Bloggen her så dagens grønne lys

2010 – 2013 Planteskolegartner uddannet fra Laubjergs Planteskole i Ringkøbing.

2016-  til nu Medskifter af havenetværket ‘Mere liv i haven’ i Midt -og Vestjylland

2016 – til nu Havenyt.dk – artikelforfatter på havenyt.dk, samt tidligere været med i haveekspert panelet.

2016 –  2018 Bestyrelsesmedlem i Ringkøbingsafdeling af det danske haveselskab.

2016 Medstifter af projekt Fælles haver ved Vestjyllands Højskole, Haven forsætter i 2017, dog uden min deltagelse.

2016 Deltager i Havefestival med haveselskabet, samt Praktisk Økologis åben havelåge.

2015 – 2016 Haveambassadør, et projekt lavet sammen med PØ (Praktisk Økologi) støttet op af Velux Fonden. Et tiltag i forbindelse med projektet “Mere liv i Haven”.

2015 Frivillig hjælper ved Høstmarked på Vestjyllands Højskole, sammen med Praktisk Økologi

2017 Min Blog blev nr. 3 ved Sparmedia have award

2015 Min blog bliver udnævnt til en af de 50 bedste haveblogs i Danmark af GreenMatc

Fra 2006 til 2014 – er jeg også blevet mor til 3 dejlige børn.


 

Dertil kommer diverse kursuser inde for have og kundeservice.

  • Kursus i soil – Lancaster University 2017 – https://www.futurelearn.com/statements/87933cb
  • Foto kursus med haven som centrum 2016
  • Basis kursus som anlægsgartner 2015
  • Enkelte kursuser i blomsterbinderi 2014
  • Byens planteliv – den mangfoldige by 2013
  • Kundevejledning i forhold til blomster handel 2011
  • Salg & kundeservice i konceptanvendelse 2010
  •  

Danmark – Tante Grøns have på Nykøbing Mors 2014

Danmark –  Diverse slotshaver, Gram slotshave, Frederiksborg slotshave og Egeskov slotshave 2014

Danmark – Den økologiske have i Odder 2014

Danmark – Laubjergs Rosenhave Ringkøbing (bl.a. min læreplads igennem min tid, som gartnerelev. 2010 – 2013

Danmark – Anne Just’s have i Hune 2011, 32018

Frankring – Claude Monet´s have i Giverny 2012

Frankring – Slottet i Rueil-Malmaison, lige uden for Paris 2012

Frankring – Roseraie du Val-du-Marne (Roseraie de L´Hay) 2012

Holland – Floriade  i Venlo 2012

Holland – De Tuinen van Appeltern 2012

England – Chelsea Flower Show i London 2011, 2013 & 2016 

Mit navn er Carina Bruun. Jeg deler gerne min interesse for haven.

Ja, jeg er vild med haven og naturen. Derfor har jeg lavet bloggen, hvor jeg håber, at mange nyder godt af min interesse.