Hvis 2017 endte med at være et vildt have år for mig, så kan jeg kun se frem til sæson 2018 for det bliver helt have år. Da jeg stadigvæk har mange uberørte hjørne i min store have, er der stadigvæk belæg for at udfolde flere af mine haveideer i haven. Her får du et indblik på, hvad denne havesæson bl.a. kommer til at byde på…

Åben have med plantesalg

I 2018 vender jeg stærkt tilbage med åben have. Jeg har udvalgt to søndag, hvor der også er plantesalg i haven med planter fra Haven i det Vestjyske og lige nu arbejder jeg og på lidt andre detaljer, som vi må se om jeg kan komme i land med til disse dage. Der vil naturligvis komme mere om åben have herinde når vi kommer tætter på.

Men sæt allerede kryds i kalenderen nu…

Søndag den 1. juli, kl. 10-16 & 26.08 kl. 10 – 16

Stålkanter på bede

Jeg kunne virkelig godt tænke mig at få mere styr på kanter i mine bede ellers ikke fordi jeg er hysterisk med kantning af bede. Men det ser nu godt ud, samtidig med at det afhjælper problemet med at græsplænen løber ind i bedene.

Billedresultat for ruste stålkanter til bede

Pt. overvejer jeg stålkanter i rust. Jeg kan godt lide det rå materiale sammen med sprøde friske planter.

Nye planter, frø og knolde

De ny renoveret bede skal naturligvis som plantes færdigt i år. Så kommer både til at arbejde i de romantiske farver, samt de orange, røde, gule farver. Og så der med garanti planter til, som jeg ikke vidste fandtes eller at jeg måtte eje… Men det kender vi vel alle til, mon ikke?

Lige nu pudsler jeg med de sidste frø bestillinger fra England og i år muligvis også Sverige. Jeg har selvfølgelig også suppleret op med nye dahlia knolde og håber også på at have nogle gladiolus i haven i år. Men nu må vi se, jeg er en tendens til også at være lidt impuls køber når jeg shopper knolde, så man ved aldrig helt hvad det ender med…

Havedesign

Blyanten er også spidset en ekstra gang til denne sæson, for der skal jo tegnes ny køkkenhave og orangeri her hjemme til min have. Et projekt jeg virkelig har set frem til i meget lang tid.

Derud over tegner jeg også lidt haver min fritid, hvilket jeg nyder virkelig meget og i marts skal jeg til Haderslev og slå mine folder. Jeg har i år også taget et ekstra skridt med mit havedesign, jeg er pt. begyndt at læse havedesign i London.

Men dette skal i helt sikker nok komme til at hører mere om her på siden…

Havebesøg

Jeg har nok lidt bevidst valgt kun at holde åben have to søndage i 2018, da jeg også selv vil have muligheden for at komme ud og se nogle haver og haveshows.

Min lille ønskelist til besøg rundt omkring er…

Esthers have i Hillerød – Du kan læse mere her Esthers- have

Troensehaven i Svendborg – Du kan læse mere her Troensehaven

Og tænker også at jeg skal i Bruuns Have  ved Skive, som jeg var i for nogle år siden – Du kan læse mere her Bruuns have

Så vil jeg også gerne til Sverige i år til haveshow i Malmö – Du kan læse mere her Malmö Garden Show

Dette er selvfølgelig kun nogle af de steder jeg gerne vil besøge, der ligger flere på venteliste…