Haven her i September, har virkelig stået flot og står faktisk stadigvæk utroligt fornemt… Håber den overlever stormen “Knud” som hele dagen har bruset indover haven, med alt fra sol til kraftig regn og blæst…

Det nye flamme bed

Jeg startede denne sæson med et nyt stort bed på ca. 80 -100 m2, det skulle være et helt eget flamme bed. Fyldt med stauder og lækre græsser. I min optik er det et perfekt miks og jeg synes faktisk billeder taler for sig selv.

 

Bedet rummer alt fra stauder, prydgræsser og dahlia, som er mere krævende da de skal graves op i slutningen af efteråret for at være sikker på at de kommer til næste år, men lige nu er de det hele vær for mig og vores have.

Foruden de tre høje sølje poppel der står i bedet, har jeg også plantet tørst buske udelukkende for at prøve at tiltrække citron sommerfuglen. Som er et led i overorden plan for haven. Jeg vil gerne have den summer af liv.

Der er også kommet en egebladet hortensia til bedet, som virkelig nu løber af sted med de vildeste høstfarver, som matcher de andre blomster perfekt i bedet.

   

Nye flere planter

Når bedet er så stort som det er kræver det også en del derfor har jeg også plantet i flere omgange, hvilket jeg stadigvæk også gør. Har lige fået denne fine raket blomst hjem til bedet. Der både plantet den rød blomstrende ‘Nancy red’ og den type der changere fra gul til orange ved navn ‘Express’

Fra frø til blomst

 

 

De sjove solsikker er også et sikker hit i haven og kan noget helt andet end så mange andre blomster. Foroven er det først ‘Claret’ og nederunder ‘Ms Mars’.

Jeg har også prøvet med forskellige morgenfruer og linaria maroccana ‘Licilia Red’