På denne tid af året, begynder det at være ekstra vigtigt at hjælpe sommerens små hjælper igennem efteråret samt vinteren. I haven i det vestjyske, foder jeg fuglene hele året rundt, det er både ved foderbræt, diverse ophæng og i vintertiden laver jeg også selv fuglemad til ophæng.

Jeg synes hjemmelavet fuglemad pynter så fint på de nøgne træer og så er det dejligt at kunne kigge ud på de forskellige fugle der tager for sig af retterne. Det er meget nemt, at lave smukt fuglemad, til træerne her viser jeg, hvordan jeg laver mit fuglemad. Det er et projekt, hvor man nemt kan have børn med til.

Til denne omgang jeg har lavet, har jeg brugt

  • 4 pakker Palmin, som er 100 % vegetabilsk kokosolie
  • 1 pose hamp frø og 1 pose jordnødder – jeg har ikke brugt hele posen, blot kommet det i jeg synes var rimeligt for at få en nogenlunde fast struktur i massen. Man kan selvfølgelig bruge andre typer af frø.
  • Tændstikker (der kan også bruges pinde)
  • Kage ud stiks forme, lerpotter og en gangs plastikglas

Jeg har ladet palmin ligger ved stuetemperatur i en stor gryde, så det er blevet blødt herefter har jeg kommet mine frø i og ladet det stivne lidt.

IMG_5494     IMG_5496

IMG_5498

Herefter her jeg kommet massen i diverse forme og stukket en tænd stikke i, så der er hul til at stikke snor igennem. Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvilke forme man vil bruge…

IMG_5500  IMG_5499

IMG_5502  IMG_5501

Efter at det har størknet, er de lige klar til at stikke snor igennem og hænge op til gavn for havens fugle. Jeg har hørt at nogle oplever at fuglene ikke vil spise de købte kugler og det kan jeg kun sige at jeg ikke har oplevet, men det kan muligvis være fordi fuglenes stofskifte ændre sig om vinteren til at leve primært af vegetabilsk fedt det vil sige frø m.m. fordi der ikke er mange insekter (animalsk) tilbage på denne årstid. Og på denne måde kan det være nemmere for fuglene, at fordøje vegetabilsk fedt.

IMG_5556  IMG_5558

IMG_5517  IMG_5553

Så er der mad klar til fuglene og de er allerede i gang med anden opfyldning, så det går stærkt.