Normalt vil jeg ikke sige at rosmarin er fuldt hårdfør herhjemme, men jeg synes nu alligevel jeg har en sort, som har klaret sig bedre end så mange andre sorter.

Den rosmarin jeg taler om er Rosmarinus officinalis ‘Blue Winter’, måske hænger navnet sammen med holdbarheden i vores klima…

Rosmarin kommer oprindelig fra middelhavs områderne og ligesom alle andre rosmariner elsker den sol og varme. Det er en utrolig lækker krydderi, som går godt sammen med bl.a. tomater, kylling og der kan også laves kryddersmør af de aromatiske nåleformet blade. De blå/lilla blomsterne som kommer i maj/juni måned kan tilmed bruges i salater.

Det er ikke en krydderurt der kræver meget plads, min fylder ca. 40 cm. i høj og brede og har 2 hele havesæsoner bag sig.

IMG_5528  Rosmarinus officinalis 'Blue Winter' 2