Jeg har over de sidste 14 dage lavet et lille eksperiment med vanding… Jeg har ikke tidligere benyttet mig af det, selvom jeg godt kendte til tippet… Men da min krukke forsamling har ekstrem vokseværk og ikke bliver mindre, som sæsonen skrider frem, måtte det afprøves.
Jeg har taget en gl. sodavandsflaske 1,5 eller 2 liters og selvfølge drukket indholdet imellem alt havearbejdet… For derefter at bruge den som “automatisk” vanding til min krukke i ca. 1,5 uge før den atter måtte fyldes op.
Når man ser de to sommerfugle buske sammen, som står i krukkerne kan man tydelig se en forskel på den der har haft vand til rådighed konstant kontra den jeg anden som jeg har skulle huske og vande… som så måske har fået en vandkande 3 gange på perioden. Skulle man være i tvivl, er den til højre den der har haft vand hele tiden.
Måske er det ikke den skønneste løsning rent synsmæssigt, men jeg synes ikke at det er rent “bæ” for øjet… Blot man benytter ens flasker og uden mærkater. I takt med buskene bliver større kan man heller ikke se flaskerne. Så man kan åbenbart lære en “gammel hund” nye tricks…
I don’t get it.. Hvordan har du fået vandet, ser ikke ud til at bunden er skåret af ?
Men ellers mega smart også for os som nogle gange er væk på job i flere dage af gangen
Hej Kristine…
Jeg har fyldt vand i flaskerne og vendt dem hurtigt rundt og ned i jorden. Man kan godt “kratte” et lille hul i jorden med en finger inden du vender flasken på hovedet… Bunden er ikke skåret af, jeg har bare taget dem op igen når de skal fyldes op igen.
Jeg vil lige prøve, både metoden med at tage bunden af, så de er endnu nemmere og fylde op og så var der også en der skrev man kunne beholde låget på og så bore et hul i låget, så flaskerne ikke skulle “klaske” sammen… Går i haven lige nu, så starter på eksperimentet nu 😉
Skal nok holde mine resultater opdateret herinde…
Hej Carina,
Jeg har brugt den metode i årevis – dog med bunden skåret af flasken. Jeg bruger den også i bedene til nyplantede planter eller planter, der trænger til mere vand, end dem ved siden af – den gule aksbrandbæger for eksempel. Men der graver jeg flasken halvt ned samtidig med, at jeg planter den nye plante – eller graver den ned ved siden af den nødlidende. Det virker.
vh/Karen
Lyder spændende, glæder mig til at følge :-), kh Margit
Jeg har lige lavet et lignende vandingssystem til de tomater jeg har til at stå i vinduskarmen (bor i lejlighed)..
Jeg bemærkede dog at der kom undertryk i flasken – hvilket resulterede i en ‘sammenklasket’ flaske, da vandet i flasken jo selvfølgeligt sivede ud, mens der kunne ikke komme luft ind i flasken igen..
Så prikkede jeg et hul i flaskens bund med en knappenål – et lille bitte hul! Straks kom der luft i flasken igen og så gik jeg i seng..
Den efterfølgende morgen så jeg så at nærmest alt vandet fra flasken er forsvundet ned i potten – måske ikke helt optimalt – i hvert fald ikke, hvis man skal af sted på ferie i en uge!
Så jeg tror at det er nødvendigt at have låget på, når man laver hul i flaksen – og så må man lave hul i låget, så vandet kun langsom siver ud..