Påskeferien har også budt på arbejde med køkkenhaven, der er kommet frø i jorden til radiser og majroe, diverse bønner er sat til forspiring, kartoflerne er sat og der er kommet nye jordbærplanter til, da vi sidste år oplevede at de gamle jordbær ikke gav et særligt stort udbytte. Jeg har også besluttet mig for at forsøge med blåbær igen, dem har vi tidligere haft i haven, dog uden særligt meget held. Og når vi er ved det skulle der jo også lige lidt nyt ind i haven, så haven kommer også til at rumme Mini Kiwi, som stadigvæk er en relativ ny plante i de danske haver.
Håber jeg kan høste mange lækre råvarer direkte fra haven, så der er billeder til jer derude og måske inspiration til næste års køkkenhave…
De sorter jeg har valgt er;
Blåbær: (disse sorter er amerikanske blåbær)
Vaccinium corymbosum ‘Blue Crop’, Vaccinium corymbosum ‘Patriot’, Vaccinium corybosum ‘Goldtraube’
Mini Kiwi:
Actinidia deliciosa ‘Jenny’
Jordbær:
Fragaria ‘Korona’, Fragaria ‘Ostara’
Kartofler:
‘Ditta’, ‘Raja’ og ‘Sofia’
Stangbønner:
‘Blue Lake White Seeded’, ‘Carminat’ og ‘Neckargold’ og ‘Blauhilde’, som i øvrigt var et impuls køb fra påskens besøg i Økologiens have i Odder.
Soyabønner:
‘Fiskeby V’
Snitbønner:
‘Merveille de Piemonte’
Dertil sætter jeg også en krybbønne ‘Sixta’, dem vil jeg så direkte i jorden.
Læg en kommentar