Jeg har jo som noget nyt i haven sået en del et årige sommerblomster, som så småt begynder at titte frem, men det er jo desværre ikke kun mine frø der gror med den sidste tids regn og varme går det stærkt.

Derfor har jeg besluttet mig for at lave et lille billedarkiv, da det kan være utroligt svær at kende de små kimplanter fra ukrudt. Kimplantens blade ligner ofte ikke den voksen plantes blade og derfor kan det på et så tidligstadie være svær at kende planterne fra evt. ukrudt…

Kornblomster

De to første billeder er taget på et tidlig stadie og på det sidste billede er de blevet noget større og begynder for alvor at ligne små planter.

Kornblomst 9  Kornblomst 8  Kornblomst 6

Hjulkrone

Her ses det også tydelig at der er et stort spring fra kimplante til den reel plante.

Hjulkrone 2  Hjulkrone  4

Hjulkrone 1

Valmuer

Valmue  Valmue 1

Stjerneskabiose

Stjerneskabiose  Stjerneskabiose 3

Stjerneskabiose 5

Solsikke

Solsikke  Solsikke 2

Solsikke 1

Enkeblomst

Enkeblomst 1  Enkeblomst

Jeg ligger alle mine sået planter ind i min fane med planter og herefter klikker du dig ind under “frøplanter” her på bloggen, så det altid vil være muligt at finde planterne. Hertil vil jeg opdaterer dem så der kommer til at ligge billeder af dem på flere stadier helt op til den færdige plante.