Tror godt man roligt kan sige at jeg har fået mange ønsker opfyldt i dette have år, der meget snart går mod ende. Jeg har længe synes rigtigt godt om dette træ, som jeg nu vil præsenterer jer for. Så læs med her…

Papegøje træ

Der er naturligvis tale om dette utrolig smukke papegøjetræ eller busk, som nogle måske vil sige. Jeg vil nu kalde det for et mindre træ og smukt er det. Jeg har placeret det i centrum af vores store fritliggende bed i græsplanen. Jeg er helt vild med de meget vanderette grene, som træet har. Det giver noget næsten helt skulpturelt udtryk.

Kolde facts

Den bliver ca. 3-4 meter høj og bred og det er nok max her i det vestjyske. Størrelsen passer helt perfekt til både små og større haver og husk et træ kan jo for det meste stammes op, hvis det skulle komme til at knibe. Træet er løvfaldene, dette vil sige den taber sine blade i vinter tiden.  Jo, ældre træet bliver, jo flotter bliver grene også. Da de med tiden begynder at skalle af i barken. Dette kan jeg rigtig godt lide, da det er med til at give noget struktur til haven i vintertiden, hvor mange træ står nøgen hen.

Den ynder at stå på en solrig plads, men tåler også halvskygge. Den vokser fint i alm. havejord, gerne veldrænet. Så har du have på lerjord, skal ligge lidt der kan dræne nederst i hullet, når du planter.

Top kvaliteter

Men inden vi når til vinteren har dette træ også et af sine højtepunkter i efteråret. Da bladene får de mest smukke høstfarver et træ kan få. Jeg nåede lige at opleve det inden den tabte sine blade i år. Træet her i vores have blev plantet i starten af oktober måned her i år. Så det bliver fantastisk at opleve den en hele sæson igennem til næste år.

Jeg skal nok love at ligge nogle bedre billeder op, men træet er kommet så sent ind i haven i år, at jeg tilsyneladende ikke har taget mange billeder af det.