For mig er der næsten noget magisk ved at læse om, hvad der kommer til at præge den nye sæson ifølge haveikoner verden over… Så derfor tager jeg jer med på en lille rejse, ind i en verden med nyheder og noget der nok har fået sit andet gennembrud bare i nye klæder.

Jeg har delt vores rejse lidt op for at bedre kunne overskue den, vi kommer forbi havedesign, farver og materialer.

Farver

Hvilken magi skal du skabe i din have?  Se med her, hvilken farve der kan sætte skub i din have…

Det er altid spændende at lege med farver og kan hurtigt give at lækkert pift til haven. Hvert enten den er mindre areal man arbejder på eller en større have. Jeg vil til en hver tid opfordrer folk til at lege med et farvespille i haven.

Hvis man skal tro de høje magter, skal farven gul få en meget mere fremtonet magt i denne sæson. Og jeg kan kun juble over dette og håber at det sker. Jeg tror dog dette kommer til at ske over tid og at vi i virkeligheden har været i gang i længere tid end vi tror. Jeg tror også at farveskalaen kommer til at trække sig længere fra gul til de orangetoner.

Der findes mange smukke toner af gule blomster, se bare med her…

   

 

Rå materialer

Hvad enten du er til træ eller metaller, kan det også få en plads i haven, så det ser smukt ud…

Ligesom det inden for bolig indretning har været de rå materialer der har spillet en større rolle i længere tid, kommer dette også til at flytte med ind i 2018’s havedesign.

Kobber

Hvor beton i et par sæsoner har været meget på bane, bliver det i 2018 kobber vi skal lære at tage med ind i haven. Der findes også rigtig fine løsninger med brugen af kobber i haven, som vist på billederne her. De kan både placeres i bedene i haven eller integreres i den øvrige flisebelægning i haven.

 

Billeder er lånt fra By Helle Nørby – se mere her By Helle Nørby

Træ

Brugen af træ i haven, opfatter jeg kan udfoldes på mange måder i haven. Det kan være også hegn, insekt bo eller  bare det at lade dødt træ ligger i haven, til gavn for dine flittige hjælper i haven…

  Billedresultat for dødt træ i haven

Billedet af dødt træ, er lånt fra havenyt.dk  – se evt. mere her https://www.havenyt.dk/

Havedesign

Hvad kommer der til at ske? Jo, vi kommer i den grad til at se haver med fokus på ‘Wildlife’…

Wildlife

Dette er virkeligt et punkt jeg håber på holder! Vi skal fremme levevilkårene for vores hjemmehørende insekter, så vi stadigvæk kan finde vores smukke sommerfugle og arbejdssomme  bier i vores haver. Dette kan vi hjælpe på vej med at have områder i vores haver, hvor der både i vand, føde og overvintringsmuligheder til rådighed.

Jeg har i de seneste par år arbejdet, en del med at fremme dette i min have og dette er stadigvæk en igangværende proces, som hele vores have bygges op omkring, til gavn for både voksende, som børn.

Og når dette er sagt bliver i også i en retning, så det miljømæssigt ikke er en belastning. Ligesom du nu kan for eksempel melde din have til giftfrihave – Læs evt. mere her http://www.giftfri-have.dk/

  

Frugt & grønt når nye højder

Hvis man troede at drivhus og det at dyrke sine egne gulerødder var på tilbage gang, så skal du ikke tøve med indkøbe dine frø nu…

Ny hverdag

Jeg tror i den grad, at vi kommer til at ride videre på bølgen omkring den sødme det giver os i hverdag, at dyrke vores egne spiselig afgrøder.

I sammenhæng med trangen at forene sig med naturen i vores uderum med mulighed for at tilberede vores hjemmedyrket grøntsager og frugt i vores udekøkner. Der er heller ikke noget mere fantastisk end at spise sine egne tomater, gulerødder også videre.