Da vi nåede i november – december sidste år, synes jeg ikke rigtigt jeg havde nået det jeg gerne ville. Men dette er der egentligt ikke noget nyt i, tror mange have interesseret kan skrive under på at de på en eller anden måde altid gerne vil have nået bare lidt mere i haven.

Men da jeg i min juleferie kom til at sidde og reflekterer lidt over sæson var det jo slet ikke så dårligt…

Renovering af bede

Sidste år fik jeg renoverede to af mine bed i have, heraf det ene bed træk lidt tænder ud, både fordi det er stor, men det var også hårdt ramt af forfald… Men dette blev der lavet om på. Jeg nåede lige inde efteråret at får sat lidt planter, så nu er jeg på den sjove side af processen.  Videoen neden under viser, hvor stort et projekt det var og stadigvæk er.

 

Haven med ny rammer

Jeg har længe ønskede mig mindre taks hække i haven, for at give min måske til tider fri beplantning et modspil. Det lykkes mig i 2017, hvilket er virkelig glad for! Det giver store del af haven et ligesom ekstra element, en ting jeg glæder mig til at se vokse og nyde.

 

Ikke kun blomster

Jeg havde for nogle år tilbage en køkkenhaven, men se i bakspejlet var den helt fejl placeret i haven. Så den blev derfor sidste år slettet og der blev dannet grundlag for en ny… Men da denne køkken meget gerne skulle kunne noget mere for mig og min familie, er projektet stadigvæk en proces som kommer til at strække sig ind 2018.

Der skal være flere højbede, gangstier, gerne espalierer af frugttræer, samt et større orangeri, som krone på værket. Derfor tager dette projekt noget længere tid at gennemføre, håber dog virkeligt at nå langt i denne sæson.

Haven i det Vestjyske

Sidste år jeg også lidt mere på Instagram og dette har helt klart trukket noget positivt med sig, jeg skal besøge flere haver i den kommende tid! Pyha, alle de fine haver man lige pludselig kan få adgang til og selv får man helt sved på pande, med alle de ideer der skyllet ind på land, som var det Vesterhavet der viser tænder i en efterårsstorm.

Her er det så vigtigt, at huske på at ikke alle er det samme sted i ens livet, som jeg… Nogle vil måske mene at jeg trækker det berømte “børnekort”, men ja de kan være en stor, men dejligt tidsrøver…

Men lykkes mig da at besøge nogle haver i år. Jeg var bl.a. i Fru Pedersens have og Jeanette fine Ævlebævle have og det blev også til et gensyn med Haven i Hune.