Begyndelse for ‘Haven i det Vestjyske’

At dyrke haven er mange ting lige fra mine personlig succes og så er man vel lidt “erhvervsskadet” som gartner. Men som familie har vi bygget haven her op siden 2005 og det har været, som at se en ny verden blive bragt til live. Alle i vores familie kommer med egne ideer til projekter eller hvad de ønsker sig af haven. Så man kan sige alle har en brik med i haven. Jeg inddrager ofte eller så ofte, som muligt mine børn, samt mand i haven, så alle bidrager, som en ekstra brik fra et puslespil.

Herunder kan du se lidt flere billeder fra haven af på alle årstider og husk på “De ting vi bygger sammen, lever for altid”

   

   

Helt praktiske informationer om haven

Grund:  Er på ca. 10.000  og ca. 4.000 – 5.000 er lagt ud som have igennem årene.

Placering: Ringkøbing på Vestkysten – ca. 15 km til Vesterhavet!

Jord/Vejrforhold: Det mest af haven placeret på en sandet jord – let sur jord. Enkelt område er mere lerjord. Ofte er der en del vind i haven. Dette skyldes både, at vi er tæt på Vesterhavet, samt at have er stadigvæk under ombygning.

Havestil: Ja, den er vores. Men den minder om en form for Cottagegarden, hvor der igennem årene er kommet flere haverum til.

Hvad finder du i haven: Mange blomster, prydgræsser og i de seneste år er der blevet plantet flere træer. Nytte have ser også meget snart dagens lys. Alt efter årstiden, vil du også kunne opleve forårsløg, dahlia, 1 årige sommerblomstre og gladiolus. Generelt synes jeg haven rummer en bred skar af planter.

Hvad er der også plads til i haven: Med en større have, må man vælge sine kampe. Græsplæne lider lidt af ukrudt, ikke altid kantet bede og så har vi en fodbold til alle fornøjelse og da den bliver brugt året rundt, er græsset ind imellem slidt ned eller helt væk. Herudover kan jeg også have områder i haven, som er mere vild end resten af haven.