Lige rundt om hjørnet byder en ny forårs sæson, os velkommen…

Men hvad skal der ske? Jeg bruger stort set altid mine vinter måneder inde i varmen, hvor jeg over en dejlig kop varm kakao kan planlægge den ny sæson. Og denne vinter er næsten ingen undtagelse dog har det milde vinter vejr, gjort det muligt at færdig projekter som ikke blev færdig gjort inden vinter månederne tikkende på.

Da jeg desværre ikke er i besiddelse af et drivhus dyrker jeg alt på friland, hvilket godt kan være en udfortning, da vejret i det vestjyske ikke altid er så barmhjertelig. Men øvelse gør mester og med en håndfuld erfaringer hen af vejen, lykkes det meste alligevel.

Til denne sæson dyrker jeg stadig mine, tomater, chilier, peberfrugter, samt en større køkkenhave. Men hvad der er nyt i år er at jeg har fået mit blik rettet imod de et årige sommerblomster samt græsser. Tidligere har jeg været mere fokuseret på flere årige stauder, hvilket jeg stadigvæk også er, men der er samtidigt blevet plads til smukke et årige have glæder.

Jeg vil blandt andet prøve kræfter med disse blomsterfrø;

  • Hordeum jubatum – Egernhale græs
  • Ipomoea lobata – Spansk flag
  • Nigella His. ‘African Bride’ – Djævlen i busken
  • Papaver – Valmue af sorter som ‘Milkmaid’, ‘Black Paeony’, ‘White Cloud’, ’Flemish Antique’ og så nok også lige ’Checkers’
  • Verbana bonariensis – Kæmpe Verbana, som er smuk, enkelt og meget robust, pga. de stive stængler.

Jeg har desværre ingen billeder af dem, men de må komme henover sommeren…

Og kender jeg mig selv ret, kommer der nok også flere til… Men jeg skal nok holde jer opdateret! Skriv gerne med spændende byd, på dine forspirings projekter…