Wauw, det har været nogle vilde måneder den sidste tid. Jeg har haft helt ualmindeligt travlt, men jeg er her i nu. Haven i det Vestjyske, is still going strong selv i varmen…

Der  er virkeligt blevet løbet stærkt både med haven i det Vestjyske og planlægning af nye til tage i haven, som jeg simpelthen har været nød til at skubbe videre til sensommer/efterårssæson i haven. Da jeg har haft for travlt i mit lille firma Billighave, hvor jeg udfører havedesign, rådgivning, samt foredragsholder.

Trods tørke

Haven står i nu, trods det varmeste og tørreste havenår jeg kan huske… Og jeg må virkelig sige et stort HURRA for sivslanger, jeg er meget tilfreds med mine sivslanger fra Gardena. Der har været nødvendig hjælp til alt ikke er helt tørret ind i haven.

    

Mange af de planter jeg har plantet af nye planter sidste efterår, samt her i foråret er kommet nogenlunde igennem tørke og komisk nok er mit nye store flamme bed, begyndt at tage sig godt ud. Dog skal der stadigvæk plantes i bedet. Det er et stort bed og kræver en del planter..

 

Mange Stauder og prydgræsser

Haven oser lige nu af flere forskellige stauder, prydgræsser og der er flere på vej… Min store “kærlighed” for en mangfoldig have blomstre videre og jeg håber at have også kommer til at rumme flere nye træer og buske til efteråret. De ligger i hvert fald lunt på tegnebrættet lige pt. De mon ikke de kan “brænde” sig helt fast…

   

Ny planter i haven

I år er der kommet flere nye ansigter til i haven, jeg har ikke tidligere haft Gladiolus i haven. Men ikke stå for dem i det tidlige forår. Der er ca. blevet sat 6-7 sorter, dog er ikke alle i blomst i nu… Men er imponeret over dem som har blomstret.

Jeg suppleret også min lille dahlia samling til denne sæson med flere sorter og som jeg har sagt flere gange, så kan dahliasen blomstre bare noget. Lige fra store, næsten vulgære blomstre til mindre pompom blomstre hoveder der også pryder haven her hos mig.