Jeg har i de seneste dage fået indhentet det have arbejde jeg ikke har fået lavet i den seneste tid, pga. andre projekter… Noget af mit haveaffald var af større dimensioner, så derfor valgte jeg at køre det væk. På min lille udflugt mødte jeg flere mennesker med græs afklip som folk smider ud, hvilket jeg undre mig over. Hvor ikke genbruge det i bedene i haven? Så det kan køre videre i den naturlige økologiske cirkel.

IMG_1725  IMG_1723

Ved at genbruge dit græs afklip, giver man mikroorganismerne noget at “rode” med, dette kan være de regnorme der er i din have jord. Bruger man jorddække beskytter man også jorden imod hårdregn, som også kan være med til at ødelægge stukturen i jorden. For ikke at nævne man spare på vandingen regning! Da min jord er meget sandet og dermed ikke så rig på aktivitet nede i jorden, plus vand og næringsstoffer trækker meget hurtig fra, bruger jeg noget af mit græsafklip.

Nogle vil måske mene at det spreder ukrudtsfrø, men det har jeg ikke problemer med i min have og det er ikke fordi min græsplæne er uden ukrudt, tvært i mod… Jeg ligger ca. 5 – 8 cm., som bunddække. Ved at ligge et tykkere lag, sikre man sig også at lyset ikke så nemt trænger igennem og dette vanskeliggør ukrudtsfrø i at spire.

Jeg har også hørt at nogle bøvler med snegle, når de bruger græsafklip… Men dette kan jeg heldigvis hellere ikke tale med om, da jeg hellere ikke har problemer med dem. Så kan ikke se nogen nogle problemer med brugen af græsset, plus man slipper for at køre det væk.

Jeg fjerner ikke alt afklip fra min græsplæne, men da jeg har en stor plæne roterer jeg rundt og fjerner lidt gradvist. Da græs afklippet, jo også har den samme effekt på græsplæne.