Sidste weekend besøgte vi København, hvor vi også fik tid til at ligge vejen forbi Garden Living Fair i Frederiksborg slotshave. En rigtig fin havemesse med en del besøgene og så havde vi dejligt sommervejr til at gå rundt og nyde de forskellige udstillers boder i.

IMG_4987  IMG_4985

Vi havde “desværre” ikke meget plads i bilen med 3 børn og en barnevogn, til de helt store udskejelser, men kunne bestemt godt have tage mange af de fine store stauder og roser med hjem. Specielt nu, hvor jeg i haven er begyndt på det store bed midt i vores have, som blandt andet kommer til at rumme en lang række stauder, roser og prydgræsser.

IMG_4992  IMG_4991

Jeg synes altid man kan tage noget med sig hjem fra havemesser som denne. Det kan være inspiration til sammensætning planter, det kan være man får en ny passion for plante man ikke kendte til. Jeg faldt blandt andet over disse fine bænke og så var der jo også lige en fin bod med Havelivet.dk’s haveblade, hvor jeg selvfølgelig måtte have nogen blade med hjem, vi går jo imod en tid, hvor der bliver nogle dage ind imellem, hvor havevejret ikke lige er det bedste. Så er det jo godt, at kunne sætte sig til rette og nyde en varm kop kaffe med dejlig inspiration til evt. næste års havesæson.

IMG_4989  Bænk glf 2014

IMG_5028

Men for dem der kender mig, skal jeg jo nok finde et eller andet på sådan en messe, som jeg kan bruge… og det fandt jeg også og en fin en af slagsen. Jeg fandt nemlig denne fine knold, som er lige så smuk over jord som nede i jorden! – og se lige, fin ik’ ?

IMG_5011  IMG_5012

IMG_5015  IMG_5014

Det er nemlig den fine Kleopatras nål  – Eremurus robustus , en rigtig fin, men stor staude som bliver omkring 1,50 – 2,25 meter høj, trives i fuld sol og får en smuk lyserød blomst, som jeg nok skal visse når den blomstre hos mig. Den placeres bedst i en veldrægnet jord og det må man jo sige at jeg har i min have, da min jord ligger til den sande side. Hvis man overvejer at plante denne prægtige staude og køber den, som jeg har gjort, er det en god ide at ligge den i vand natten over inden man planter den, så den kan ligge og trække vandt til sig.

Efter havemessen fik vi også tid til at kigge lidt rundt i den fine slotshave, hvor specielt barok haven inspirerede mig med dens stramme klippede hække og mange af havens træ, havde også fået en tur med hækkeklipperen! Og skal man have vand i haven, var det også muligt at få det, hvis man har plads nok…

IMG_5003  IMG_5002

IMG_5004  unnamed[fusion_builder_container hundred_percent=

IMG_5005

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]