Sidste år var jeg med min datter i London til  det kendte Chelsea Flower Show. Et stort have show, hvor man inspireret i alle retninger. Både min datter og jeg, faldt dette år for de fantastiske fingerbøl! Se med her, hvad der er kommet ud af det…

Fingerbøl er en plante, der over en længere periode ikke har været så populær. Dette skyldes muligvis at den selvsår sig selv, men for mig kan dette også være en ekstra kvalitet ved en plante. Digitalis som den også hedder på latin, er en 2 årige plante, som det første år bruger meget krudt på at vokse sig stor og blomstre nogle gange ikke så voldsomt det første år, men det andet år er en helt anden sag.

IMG_4553  IMG_4504  IMG_4516

Flere sorter sammen

Vi købte flere forskellige sorter af de rosa til mørk pink typer og lige nu sker det hele, som en anden nytårsaften. De fleste står i mit “romantiske” bed og hvilken charme de bringer med sig, når man lytter efter kan man høre bierne summe ind og ud af hver enkelt fingerbølblomst. Det er ren terapi i levende naturlig form, det findes ikke mere rent.

IMG_4531  IMG_4529  IMG_4518

Og netop det, at de plejer de hårdt trængte bi, finder jeg helt fantastisk. Da jeg i min have de seneste par år, har arbejdet mere og mere med at fremme “wild life” i min have og det begyndere virkelig at bære frugt. Noget man kan blive helt høj af, når et projekt lykkes.

IMG_4526  IMG_4535  IMG_4520

Miks planterne

Selvom jeg holder af at “lege” med mit plante valg i min have til den mere vilde side, betyder det ikke at jeg ikke også har andre måske mere “stilren” planter, som roser i mit bed sammen med fingerbøl. I bedet findes der også roser, dahlia & mørkløvet sølvlys. Men hele bedet er mikset med andre i samme boldgade som fingerbøl. Der nemlig også plads til valmuer, kornblomster og diverse skærmblomster.