Jeg har endnu ikke haft en sæson, hvor jeg ikke får en åbenbaring omkring nogle plantearter eller “bare” nye sorter. I denne sæson er jeg helt klart blevet lamslået over valmuer, deres frodighed både i blomst, men også dens dekorative frøstand.

Jeg er helt solgt og er allerede på “jagt” efter nye sorter, både staude valmuerne, men også de 1 -årige valmuer. Nogle vil mene det er det rene ukrudt, men det synes jeg bestemt ikke! Og denne holdning er jeg ikke ene om, bierne elsker dem. Og så kan de bruges til flere ting, du for eksempel høste de fineste birkes af de sorter der hedder Papaver somniferum på dansk er det opiumsvalmuerne. Små fine birkes, sorte og lyse alt efter, hvilken blomster farve de har haft. Lige til en lækker tebirkes, som kan nydes på en lille havetur…  Tror dog også at man kan bruge andre sorter, dette har jeg bare ingen erfaring med. Man kan også bruge de smukke frøstande i dekorationer eller som mig bare så dem igen.

I år har jeg haft og har stadigvæk fornøjelsen af at have en del i have…

Valmue 'Lilac Pompon' 1  Valmue 'Lilac Pompon' 2  Valmue 'Lilac Pompon' 4

Her er det den smukke ‘Lilac Ponpom’, som bestemt også får en plads i det romantiske Cottage garden bed.

IMG_1644  IMG_1645  IMG_1575

Den næsten sorte med fligede bladkanter, er den sort der hedder ‘Black Swan’, denne kommer også til at være i haven til næste år.

IMG_1650 Valmue 'White Cloud' (2)   IMG_1649

Kridhvid som sne er denne store flydte valmue, sorten er  ‘White Cloud’. Den er så smuk og kan sammensættes med alle tænkelige farver.

Valmue Papaver laciniatum 'Crimson feathers' - plante snor  Valmue Papaver laciniatum 'Crimson feathers' - plante snor (5)  Valmue Papaver laciniatum 'Crimson feathers'- plante snor 2

Normalt er jeg ikke sååå meget til de røde blomster, men denne Papaver laciniatum ‘Crimson feathers’, er da smuk ik? Tror nu alligevel bare den skal over i et andet bed til næste sæson, så lige som alle de andre skal den da også have en plads i haven i det vestjyske.

IMG_1732  IMG_1730

En anden lidt anderledes sort er Papaver somniferum ‘Flemish Antique’, som chancer fra hvide til rosa og over i en mere dyb rosa. Blomsterne har deres helt egen liv, ligesom man kan se på billedet bliver ikke alle blomster ens, men det er også med til at give lidt variation i bedet.

Papaver somniferum 'Danish Flag'  Papaver somniferum 'Danish Flag' 1

Papaver somniferum ‘Danish Flag’, er også kommet til haven, dog plejer den at være mere kraftig i de røde farver. Sådan her ser den ud når den er ved at være på det sidste stadie.

IMG_1636  IMG_1632  IMG_1635

Sammen med nogle af de mørk sorter jeg har sået er der også kommet disse her, som er helt mørke og enkelt i blomsterne. Men da jeg ikke har sået nogle der skulle blive således, har jeg desværre ikke navnet på dem. Dette gælder også for denne smukke lilla sag og den næsten tulipan ligne valmue herunder…

Valmue - lysgrøn snor  (2)  Valmue - lysgrøn snor  Valmue - hvid snor