I de sidste dage har vi nærmet os gode temperatur omkring de 12 – 15 grader, hvilket betyder at det atter er tid til at tjekke havens græsplæne.

Græsset begynder typisk at vokse ved omkring de 7 -12 grader, derfor er det også omkring marts/april måned, at man første gang begynder at slå plænen. Ligesom ved efterårets sæsonafslutning bør man ikke starte op med at slå plænen på under 4 cm. Man sænker højden i takt med, at varmen får fat til omkring de 3 cm.

Samtidig med at foråret byder ind med sol og varme, er det også en god ide, at “foder” sin græsplæne med lidt gødning, eventuelt blande lidt kalk i alt afhængig af, hvilken gødning man bruger. Det kan være en god ide at tjekke vejrudsigten og evt. gøde lige inden regn, da gødningen hurtigere vil trække ned og give næring til din plæne.

Når man kigger sin græsplæne efter i sømmene, kan det være optimalt at se efter områder, hvor mos har fået lige lovligt godt fat. Dette kan skyldes flere ting, som bl.a. at græsset har været klippet for lavt, sur jord eller at der ikke er tilstrækkelig næringsstoffer til stede i jorden. Men det kan også skyldes for megen skygge eller/og fugtighed i problem området af græsplænen.

Derfor kan det også være en god ide, at man engang imellem “lufter” sin græsplæne med en vertikalskærer. Det er dog vigtigt, at sige i den her forbindelse, at man skal løse det problem, der er årsagen til mosen ellers vil man ikke slippe af med problemet…