Hold nu op det har været lækker vejr de sidste par dage og dermed også lækkert have vejr! Helt fantastisk når man så også har haft tid til at få kigget på mit så kaldte “gule bed” til den kommende sæson…

Jeg ordnede bedet igennem i de tidlige forårsmåneder, så det var ikke så slemt med ukrudt.  Så nu er det tid til at få kigget på beplantningen i bedet. Når jeg kalder det, det gule bed, er det selvfølgelige fordi bedet indeholder mange gule blomster, men også kontrast farven lilla eller om man vil blå og dertil hvid og lime har til huse i bedet.

foto 3  foto 2

Bedet er relativ stort omkring 80-100 m², så der kræves mange planter og da jeg også vil have mulighed for at nyde min have i  sommerperioden, plus der altid kommer andre projekter til i løbet af en havesæson, men det kender I nok alt til…

I år har jeg valgt at så direkte i bedet med flere etårige planter, så i bedet vil der i år også være forskellige solsikke og valmuer, kugletidsel (flerårige), hjulkrone og lige pt. overveje jeg at tage det et lille skridt videre med bladbede, som måske mere høre hjemme i køkkenhaven. Men da jeg jo som tidligere nævnt har gang i flere projekter, så som anlæg af nyt nyttehave areal… Har ikke lige den store køkkenhave til rådighed i år.

Men da jeg jo allerede har flere spiselige del, som kvan, bronze fennikel og surbær i bedet, så er det måske nu at bedet kommer til at træde i karakter som et lækkert sprødt “Cottage garden” bed…

Det er sjovt at haven så hurtigt ændre sig, for bare få måneder siden, tænkte jeg hold nu op jeg skal sætte mange nye planter i bedet for at få det tæt og dermed ikke skal luge så meget! Men jeg ved jo godt lige så snart varmen kommer eksploder det i blomster og panikken er lagt på hylden. Jeg har også½ fået “hjælp” af min hvide digitalis, som flittigt har selvsået mange nye planter til bedet, samt andre bede, da der virkelig er kommet mange planter. Dertil kommer også min bronzefennikel og kongelys, som også har bidraget med mange nye planter.

Med så mange nye planter, kræver det også lidt om rokering i bedet, da de jo ikke “altid” selvsår sig der, hvor man gerne vil have det…

Billederne herunder er fra bedet sidste sommer og nu her i forår…

Rosa moschata 'Waterloo' og Miscanthus sinen. 'Strictus'  Pulmonaria hybrid 'Trevi Fountain'

Echinacea purpurea 'Baby Swan White' 1  'Waterloo'

Thalictrum delavayi 2  IMG_4713