Tidligere på sæsonen var jeg i gang med at lave mit store romantiske bed, hvor der skal være et hav af blomster i rosa, viollette og hvide nuancer! Det var også her jeg satte Lathyrus eller Ærteblomster for første gang og med stor glæde. Bedet kom også til at rumme flere andre planter, som jeg har sået fra frø, som kornblomster, valmuer og gulerodsblomst.

IMG_1507  IMG_1573

Her er det den pink Lathyrus ‘Mammoth Rose Pink’, som blomster flittigt, et perfekt valg på vejen til en frodig “Cottage garden” have. I bedet står også den smukke mørke ‘Spencer Midnight’, som jeg finder helt magisk vidunderlig!

IMG_1506  IMG_1499  IMG_1572

Den står side om side med de lige så smukke kornblomst ‘Black Boy’, ‘Pink Ball’ og ‘Snowman’

IMG_1502  'Pink Ball'  'Snowmann'

Valmuer har også vundet mit hjerte i denne sæson og noget siger mig de er kommet for at blive! Her ses ‘Black Paeony’, som er fyldt og den lidt mere enkelte med flæset kanter er ‘Black Swan’. Et fint modspil til de mørkefarver er ‘White Cloud’, som er helt hvid og flydt, samt den rosa ‘Flemish Antique’. Dertil har jeg også sat ‘Lilac Pompom’, som bliver sart lilla/rosa og fyldt… Desværre blomster de ikke i nu, men… men… når de gør, hvilket de gør inden længe så skal jeg nok ligge billeder op af deres skønhed.

IMG_1632   IMG_1644  IMG_1635

IMG_1648  IMG_1647  IMG_1649

Var lige i haven igen og fandt en der var sprunget ud af den hvide ‘White Cloud’… Smuk ik’?

Alle disse skønheder er jo ikke direkte flere årige, men smider frø selv eller man kan indsamle dem. Men der er andre skønheder, som er stauder… Se for eksempel her Veronica spicata ‘Red Fox’, Savia menorosa ‘Select Rose’ og Veronicastrum vir. ‘Pink Glow’

Veronica spicata 'Red Fox'  Salvia nemorosa 'Select Rosa'  Veronicastrum vir. 'Pink Glow'

Stauderne har jeg også valgt ud fra at de er gode planter til mere liv i haven, i for af bier. Da jeg og side løbende arbejder på at skabe mere liv i haven.