Det er altid en forrygende oplevelse at komme til Chelsea Flower Show i London og denne gang havde jeg min 9 årige datter med.

Det er her man kan se nye plante sorter, have lir og lækkert have design og i år var bestemt ingen undtagelse!

Design

I år var den yngste designer bare 27 år og der var mange lækre detaljer at spore i dette havedesign.  Sam Ovens har tidligere, trods sin unge aldre vundet flere medaljer for sine designs i England. Tanken bag haven var at skabe et udendørs rum med naturen i centrum. Plante valget er derfor også over i det naturlige, som bregner, tidsler, prydgræsser og skovmærke.

IMG_2882  IMG_2885  IMG_2886

Alice i eventyrland

Et sandt show, som taget ud af en Disney klassiker…

Designeren på denne farverige have er Diarmuid Gavin, en have der var bygget med mange planter i stort set alle farver.  De form klippet træ kunne dreje rundt… Ved ikke lige hvordan det rent praktisk ville virke i “virkeligheden”, men ideen er sjov og  med det i baghovedet, kan haven nemt sætte andre tænker i gang omkring opbygning af en have.

IMG_2895  IMG_2894  IMG_2891

IMG_2892

En helt majestætisk have

Denne have synes jeg helt personligt kunne noget, den harmoniske belægning i haven kombineret med vand skaber helt unikt haverum sammen med den nøje afstemte glasvæg og den relativ naturlige beplantning. Harmoneret det hele virkelig på en meget smagfuld måde.

Det var dog en skuffet Matthew Wilson, der “kun” modtog en sølvmedalje for sit design… Men så var det jo dejligt at se, at en meget overrasket  Matthew vandt BBC’s seerpris!

IMG_2880  IMG_2927  IMG_2881

WOW, Virkelig lækker beplantning

Forelsket – dette var virkelig en have der ramte mig! Måske er det fordi jeg igennem længere tid har arbejdet i Cottage garden stilen, ved det ikke men jeg er vildt med denne plantesammensætning. Lupiner, Cleopatras nål, valmuer samt den pink udgave af fredløs – så lækkert!

IMG_2943  IMG_2945  IMG_2946

IMG_2947  IMG_2944

Vi kom da også lige forbi have samtidig med BBC’s Carol Klein

IMG_2938  IMG_2940  IMG_2939

Pyha… sådan en tur, giver MANGE flere ideer… det kan kun blive en sjov sommer!