I dag lagde vi vejen forbi skive for, at se en dejlig have i et perfekt vejr. Kameraet var klar til at få foreviget inspiration og ideer til den kommende tid. For som jeg altid siger, man får altid noget ud af at besøge andre havefolk og høre deres drøftelser forud for diverse projekter, noget man ofte kan lære meget af.

Rum i haven

IMG_0966  IMG_0976

IMG_0985  IMG_0998

Haven er indrettet med mange mindre rum i selve haven. Haven emmer af en naturlig hyggelig stemning med en god afbalanceret stil for både det naturlige kontra det stramme look med klippede hække og runde buksbomkugler.

Rumdeler

IMG_0997  IMG_0975

IMG_0973  IMG_0965

Man finder mange gode ideer til at opbygge “skillevægge” til nye rum i haven. Hvad enten man er til massive løsninger, som træbrænde stakken eller til mere transparente kastanjehegn. Dertil må man selvfølgelig ikke glemme den måde haven lukker den omkring læggende natur ind i haven på. De store gamle træer passer perfekt ind i den store slået natur kulisse.

Naturlige  plantelook

IMG_0982  IMG_0981  IMG_0980

Noget jeg også selv arbejder på i haven i det vestjyske, er at opnå en have der både rummer natulige planter der gerne må selv så sig i et tæt sammenspil med de mere sorts betonede planter.  Så her er jeg selvfølgelig solgt, elsker når der både er plads til det vilde og nogle gange uforudsigelige, samt det mere stramme som med den rette komponist bliver storslået.  Og hvor var det skønt at dufte til Rosa rugosa ‘Louise Bugnet’, en sund og helt fortrinlig rose der virkelig fortjener en plads i mange haver!

Buksbomkugler

IMG_1003  IMG_1002

IMG_1013

Jeg kan huske Margit lavede et indlæg på hendes blog om disse fantastiske buksbomkugler… og i dag måtte jeg bare se de små “Pinocchio” kugler danse! Og hvor er de fine….

Mere liv i haven

Da min egen have stadigvæk er under opbygning, arbejder jeg med mange ting, herunder specifikke plante sammensætninger. Målet er at de skal skabe liv i haven, så det var et overraskende element, at se den relative ny anlagte skov eller i gang værende projekt, som nu bare skal stå og vokse sig stor og blive hjemsted for mange sommerfugle og et insektliv til gavn for det øvrige haveliv. Et “spot on” for tids nuværende trends “Mere liv i haven”.

IMG_1008  IMG_1007  IMG_1006

Glæder mig allerede til at besøge haven til november igen! – Så tak for denne gang!