Solhat alias Echinacea hører bestemt til i sensommer haven. Jeg har i denne sæson plantet flere nye i haven og er på jagt efter flere! Se med her… Psst, du kan meget nemt blive afhængig…

Mine orange venner i haven

   

Jeg er vildt glad for det nye bed i brændte farve, hvor denne smukke ‘Tomato Soup’ solhat for lov til at twiste sig imellem græsser, dahlia og gladiolus. Det er bare så smukt.

Fyldte orange hatte

 

Solhat findes også i fyldte udgaver, som denne ‘Marmalade’ der naturligvis også har hjemme i det brændte bed. Den er da smuk trods billedet her er taget, hvor mange af blomsterne er ved at gå lidt på hæld.

Jeg har også fået en ny fyldt solhat i haven ‘Irresistible’ er navnet. Det er også en af de fyldte solhatte, dog ikke at dette er et most i haven. Der skal også være plads til nogle af enkelte typer, så det er nemmere for insekterne at komme til dem.

´ 

Hvide &  lyserøde toner

I mit store “Romantiske bed” har jeg både pink, lyserøde og hvide solhat og jeg må sige året i år har været perfekt. De har og mange af dem gør også stadigvæk stå så flot, at der næsten ikke er et øje tørt… Selv på gråvejrs dage, kan de stjæle opmærksomheden. Den hvide herunder er ‘White Swan’

   

De pink typer er her fra højre ‘Magnus’,’ Magenta’ og til sidst ‘Sensation Pink’

   

Der findes også nogle enkelte typer, som er to farvet. Jeg har som en nye i haven i år også en af denne type. Det er ‘Green Twister’, som navnet næsten siger, så twister den fra pink til grøn.

 

 

De nederste billeder er fra samme bed og lidt mere sart rosa, men i min optik stadigvæk flotte! Det første billede er ‘Secret Romance’ og det næste er ‘Elton Knight’

4 Hurtige om solhatte i haven

  • Må IKKE stå i stille stående vand om vinteren… og hvad mener jeg så med dette? Jo de må ikke stå et sted, der om vinter kan komme smelte vand efter sne i vintertiden.
  • Den er af oprindelse fra USA og er en prærie plante, hvilket også fortæller at den ELSKER sol og derfor er det også en af de planter der har klaret sommer igennem uden de helt store problemer.
  • Den I og med det er en prærie plante, klar den sig godt på magre jord uden så meget gødning, men hvis den omvendt kommer et at stå i næringsrig jord, vil blomstringen blive meget intens.
  • Den bryder ikke om at blive forstyrret for omkring rødderne. Så find den rette plads første gang, så den ikke skal holde flytte dag flere gange