Bærbuske i haven kan være mange, men en ting de har til fælles er at vi er flere der gerne spiser dens bær! Den lækre buffet spises både af os mennesker, men også haven dyr elsker de lækre bær

Det er ikke forbi min havebugner af spiselige bær, men det skal nok komme. I mellemtiden har jeg haft en del fokus på at plante efter dyrlivet i min have. Men stadigvæk er det planter, som jeg synes giver haven og mig en værdi.

Seneste har jeg plantet denne Perlerøn. Det er som ikke fordi den er ret speciel, men den tilfører vigtige kvaliteter til vores haven. Den blomstre med mindre hvide blomster og har disse fine sammensatte blade. Jeg har altid synes disse blade var noget helt specielt og så får de jo også en helt fantastisk høst farve. Når bladene er faldet af og busken står helt nøgent lyser de hvide bærklaser op i have i det mørke vintertid.

Flere kalder denne plante for både et mindre træ, men også for en busk. For mit vedkommende opfatter jeg den mest, som en mellemstor busk. Det bliver oftest 2-3 meter bred og høj, men tåler en studsning. Så der er ingen undskyldning for ikke at plante en i haven…

 

Selve formen på busken er opret, hvilket giver den en lethed. Det gør også at nemt kan passes ind i villahaverne rundt omkring også de topmoderne haver, vil den kunne have en berettelses i. Derfor vil jeg også gerne slå et slag for at denne plantes kvaliteter bliver givet videre.

Du kan også læse mere om andre bærbuske her på bloggen. Læs evt. om surbærens kvaliteter her