De seneste dage er der gået meget tid med at lave nye bede og så blomster, men nu kan jeg ikke trække den længere end jeg allerede har gjort. Så nu er det blevet tid, til at se efter andre spiselig afgrøder…

Så nu er de på udgang i dag, da det er store omplantningsdag for mine tomater, peber, tomatillo, pæremelon og squash.

Da jeg jo stadigvæk ikke har lært mig selv at begrænse mig i tomater, der i år rummer en forsamling på ca. 15 forskellige sorter er der lige et par stykker, jeg synes enligt det er ret flot begrænset…

De fleste af de sorter jeg har ompottet i dag har et flot og solidt rodnet, her er det ‘ Chocolate Cherry’, som er en cherrytomat med chokolade brune toner, heraf navnet. Planten ved siden af er ligeledes en cherrytomat, men af sorten ‘Snow White’, som får elfenbens hvide til sart gule tomater.

Rødder fra Tomat 'Chocolate Cherry'  Tomatplante 'Snow White'

Tomaterne kommer til at se således ud…

Cherry 'Snow White’ 1  Tomat 'Chocolate Cherry' 1

Jeg er et par gange blevet spurgt, hvorfor jeg ikke bare køber mine tomatplanter…? Det kunne jeg også bare gøre, meeen så skal jeg bare i mine øjne undvære alle de sjove… Og det vil jeg ikke, så derfor laver jeg dem selv. Markedet for færdiglavet tomatplanter er ellers blevet meget mere bredt og dybt end det var en gang, men stadigvæk kan man få langt flere sorter fra frø, så derfor…!

Jeg har en større blanding af tomater lige fra cherrytomater til bøftomater og alt det der ligger imellem dette, farver, striber… Herunder er det Tomat ‘Black from Tula’, som er en bøftomat og når man er en familie på 5, hvoraf de 3 er børn, som elsker at grille om sommeren, skal der da være tomater til alt fra hjemmelavet bruger til tomatsauce til pastaen og selvfølge dem der bliver nuppet direkte fra planten solvarme og dejlige!

Tomat 'Black from Tula' 1

Mine squash er nået meeget langt inde… Og er ligeledes på udgang, dog et noget beskyttet sted… Som I kan se blomster de allerede, så det er med at passe på dem! I år har jeg sorterne ‘Gold Rush’, som bliver gul med lidt hvidestriber og ‘Cocozella di Napoli’, som bliver grøn med hvide striber, som jeg nok skal vise når der frugter på…

foto 4 (3)  foto 5 (3)

Nyt for mig i år er også tomatillo og pæremelon og minsandten om min tomatillo ikke allerede også blomster… Tomatillo ligner en lækker blanding af en tomat og et ananaskirsebær og er meget brugt i det mexicanske køkken, så den glæder jeg mig meget til at smage…

Tomatillo 1  Tomatillo

Pæremelonen blomster dog ikke i nu, men er blevet meget kraftig og busket, trods den ikke er så stor i nu. Her er de lige i vente position til ompotningsrunden.

Pæremelon

Når jeg skriver planterne er på “udgang”, er det tildeles fordi jeg skal have dem pottet om og det er nemmere for mig at gøre udenfor og så begynder jeg så småt også at af klimatisere dem, men de står ikke ude om natten og kommer kun ud om dagen, hvis forholdene er til det. Det kan hurtigt gå galt, så det er med at være vågn…