Så er det i den kommende weekend 13-14 august, at jeg igen åbner vores familie have op for besøgende. Håber på at se dejlige mennesker til en lille havesnak!

Praktiske oplysninger til åben have

Haven har åben fra kl. 10 – 15 begge dage  og det koster beskedne 25 kr. for voksende og børn er gratis. Det er muligt at nyde en kop kaffe og et stykke kage i  haven, der vil også være borde rundt i haven, hvor man gerne må tage en picnic kurv med.

Den lille gårdbutik har åben begge dage, med salg af stauder, prydgræsser, kurve, udendørs fuglehuse til pynt i haven og lidt mere andet havelir…

Jeg skriver også folk op denne weekend, hvis man ønsker at købe frø fra haven af forskellige stauder og 1- 2 årige sommerplanter. Men de er ikke klar til salg i nu, men dette vil de blive inden for de næste par måneder.

Adresse: Kærbyvej 8, 6950 Ringkøbing

IMG_3597  IMG_3600  IMG_3426

Hvad kan du forvente…

Haven i det Vestjyske, er en have der emmer af liv, der arbejdes hvert år med at forbedre haven og skabe diversitet via en mangfoldig plantesamling. Haven er under opbygning, så derfor er der områder i haven der ikke er udtænkt endelige planer for i nu, men de er på tegnebrættet. Tanken med at deltage i åben have er blandt andet at man kan komme og følge en have under udvikling og evt. besøge have over tid for kunne se, hvilken udvikling der sker i haven…

Haven er samtidig også legeplads for 3 dejlige børn fra alder 2 – 9 år, som skal kunne være i haven med boldspil, gynger og sandkasse og så videre… Mine børn elsker at gå på jagt efter sjove biller og smukke sommerfugle og dette hænger fint i tråd med, at jeg gerne vil have en have med en mangfoldig diversitet.

I haven er der flest stauder, prydgræsser men også store bede med ens artet beplantning, som Aronia (surbær) og Spiræa, vil der være at finde, da der både skal være nemme bede og samtidig nogle der giver noget helt andet til haven, men som også er mere tidskrævende. Det er ikke en “plet” fri have og ukrudt kan godt findes. Men den passer til dem der bor der og det er fantastisk “legeplads” for alle med den tid vi har til rådighed.

Der er fornylig anlagt et stort bed, som er i romantiske farve i den bedste Cottage Garden stil. Mange af havens staude bede er nogenlunde farve afstemte, men dette ville også kunne ses i haven.

Seneste skud på stammen, er at vi har snuppet et nyt stykke fra vores hestefold, som skal være ny køkkenhave. Dette er et igangværende projekt, som langt fra er færdig. Selve køkkenhaven kommer vi først til at dyrke i til sæson 2017.

Håber vi ses…